Renovatie van ons geliefde platje

Zoals jullie weten heeft de Duivelspoort sinds de millenniumwisseling een prachtig platje direct achter onze poort aan het Pieterskerkplein. Deze is indertijd gebouwd omdat de intocht op Koninginnedag in het jaar 2000 in Katwijk en Leiden plaatsvond. De binnenstad werd hermetisch afgesloten, zodat de heren van VierCee toch goed zicht zouden hebben werd het besloten het platje aan te leggen, een flinke klus die zeer succesvol geschiedde en waar generaties VierCee’ers vervolgens plezier van hebben gehad.

Echter, 17 jaar en grof gebruik later, was het hout op ongeveer elke plaats rot en zakten we bijna met bank en al door de planken heen. Maden van 2014, Duco en Hein, namen het initiatief om ons geliefde platje voor de ELCID van 2017 weer BBQ en partyproof te maken en dus werd er 76 meter steigerhout besteld, gemeten, gezaagd, gebeitst en gesjouwd. Met constructie was volgens duft Duco niks mis en behoefde dus geen upgrade.

Uiteindelijk, na een aantal dagen zwoegen, waarbij meteen de buitenbank werd verstevigd door Wouter en Jaap (BW), was de job done. Het mooiste plekje van Leiden, weer goed om jaren mee te gaan en om wederom generaties VierCee’ers mooie zomeravonden te laten beleven. Komt dat zien!

Olé VierCéé!